top of page

Kirkens Hus - Kalstrup Sogn

Opførelse af ny sognegård

Beliggenhed

2680 Solrød

Status

Udført og afleveret

Kontaktperson hos Arkitekterne Køge

Claus Boelsmand
Claus Boelsmand
Arkitekt m.a.a. (Partner)

Kirkens Hus ligger i det nye boligområde Trylleskov Strand umiddelbart nord for Cementvejen. Her ligger huset på den midterste af tre øer i området vest for S-banen mellem Cementvejen og den nye Trylleskov Allé.

Kirken Hus placeres midt på øen med parkering mod øst og have mod vest. Straks når man ankommer til kirkens ø fra Trylleskov allé, ledes man mod husets indgang og foyer, hvorfra der er let adgang til to de to sale, kontorer, køkken og birum.

 

Husets placering på øen har været udslagsgivende for den overordnede planløsning. Huset er opdelt i to bygningskroppe, der holdes sammen af et adkomst- og foyerareal. På den ene side af foyeren ligger de to sale, der er husets væsentligste rum. På foyerens modsatte side samles alle tilknyttede funktioner, kontor, køkken, toiletter, lager etc.

 

Når man ankommer til huset fra Trylleskov Allé ledes man naturligt ind i foyeren. Rummet er tæt og trygt uden den store loftshøjde. Netop dette er med til at understrege, at salene synes at åbne sig, når men træder ind i rummene med stor loftshøjde og høje vinduer.​

bottom of page