Beliggenhed

2680 Solrød

Projektform

-

Status

Opført

Omfang

650 m2

Bygherre

Solrød Kommune

Kontaktperson hos ARKK

Gitte Cosmus Christensen

gitte@arkk.dk

linkedin

Uglehuset – Nyt indskolingsafsnit på Uglegårdsskolen

Arkitekterne KØGE a/s har i samarbejde med Strunge Jensen a/s og Kragh & Berglund vundet konkurrencen om et nyt indskolingsafsnit til Uglegårdsskolen, Solrød Kommune.

Arkitektonisk har vi lagt vægt på at være tro mod Uglegårdskolens eksisterende arkitektur, både i forhold til materialitet og formsprog. Da vi mener, det er nødvendigt for at skabe oplevelsen af én samlet skole, men også fordi ”uglegårdkonceptet” gennem mere end 35 år har vist sig bæredygtigt med de store rumvolumener, god akustik, og endelig den ”varme” træværket giver.

Der skal være en robust fleksibilitet, så der i det daglige let kan ske en omstilling af rum og funktioner - uden brug af værktøj - og på få minutter.

Vi har særligt beskæftiget os med omstillingsmulighederne omkring bevægelsesrummet og fællesrummene med de tilhørende anretter køkkener.

Gennem anvendelse af velafprøvede systemer har vi skabt et rum, der kan fungere med de selvstændige rum, der er krævet i rumprogrammet, men samtidigt kan omstilles til et stort rum – uglegårdskolens største aula på over 490 m2 – foldevægge ved bevægelsesrummet klappes sammen, håndtaget på aktivitets- og depotrum drejes og rummene køres væk (disse er på hjul, med gulv og med loft).

Endelig frakobles lynkoblingerne på vand- og afløbsinstallationerne i gulvboksen til køkkenerne og disse køres til side.

Bygningen udformes så den overholder energiklasse 2020.​

Arkitekterne Køge A/S​​

Vestergade 20a

4600 Køge

Tlf.: 56 63 63 63
​CVR: 25449096​