Beliggenhed

4600 Køge

Konkurrence

2017 vinderforslag i indbudt arkitektkonkurrence

Status

Udført og afleveret 2019

Bygherre

Køge Gymnasium

Kontaktperson hos ARKK

Kim Lynge Rungwald

klr@arkk.dk​

linkedin

Køge Gymnasium - Renovering af 75-bygning

Køge Gymnasium er oprindelig tegnet af Salli Besiakov og Nils Andersen i 1961-63. 13 år senere i 1975 tegnede og opførte samme arkitekter den bygning der i dag kaldes for “75- fløjen”. Bygningen stod i 2017 overfor en gennemgribende renovering både indvendig og udvendig. Køge Gymnasium udskrev derfor en arkitektkonkurrence som Arkitekterne Køge vandt.​ Den arkitektoniske ambition i projektet er at skabe en samhørighed med hovedbygningen. 

Samtidig opgraderes komforten i bygningen ved etablering af et nyt energibesparende ventilationsanlæg, nye lofter med tidssvarende belysning samt bedre dagslysforhold. 

Eksisterende studiecenter og bibliotek renoveres og omdannes til et multianvendelig studieområde/bibliotek der er i kontakt med eksisterende udeområde. Der etableres 3 udeområder baseret på eksisterende områder. 

Ved at øge tilgængeligheden og skabe et bedre flow, får udearealerne nyt liv og en bedre udnyttelse af de skjulte potentialer som områderne besidder i dag.​

En analyse af den eksisterende hovedbygning afslører forskellige karakteristiske træk ved hovedbygningen. De store murede gavle der rammer facaden ind og den høje gennemgående stern. 

Disse 2 elementer tilføres til 75 bygningen og skaber dermed et markant samhørighedsforhold til den resterende bygningsmasse. 

Derudover viser analysen at den eksisterende hovedbygning har to forskellige variationer i vinduesrytmen.

De to rytmer er funktionsbestemte og kan derfor nemt implementeres i 75 bygningen. Ved klasseværelse kan man se en bred opsprosning, hvorimod en smal opsprosning afslører at her er en udgang i facaden. 

Denne forskellighed i vinduesrytme implementeres i den fremtidige facade transformering.​

Arkitekterne Køge A/S​​

Vestergade 20a

4600 Køge

Tlf.: 56 63 63 63
​CVR: 25449096​