Beliggenhed

​4622 Havdrup

Projektform

-

Status

​Opført

Omfang

​650 m2

Bygherre

​Solrød Kommune

Kontaktperson hos ARKK

​Martin Peter Schmidt

mps@arkk.dk 

linkedin

Havdrup Skole - Naturfagstilbygning

Gennem de sidste ca. 10 år har Arkitekterne Køge rådgivet Køge Gymnasium med alt fra stort til småt i forbindelse med deres byggede miljø.

I tæt kontakt til Asger Jorn Plads og en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange bliver Byens Hus – i sammenhæng med en daginstitution og et boligbyggeri – hjertet i Ørestad Syd. Det bliver et hus, hvor nye muligheder opstår, når forskellige funktioner stables og sidestilles, samtidig med at de knyttes tæt til det offentlige byrum.

Det hele med sigte på at skabe et sted, der foruden at fungere som beboerhus bliver et moderne og mangfoldigt kulturhus for hele bydelen.

Byens Hus bygger på tanken om at skabe en terrasseret by. Resultatet er et hus, der vokser op af byens gulv som en vertikal fortolkning af livet i byen. Et hus, der med sine mange terrasser og forskydninger i facaden fremstår varieret og levende – på alle niveauer fra nederst til øverst.​

Læg dertil tegl som det gennemgående facademateriale, hvilket er med til at skabe et udtryk, der harmonerer med stedet og tanken om et landskabeligt bearbejdet bygningsmassiv.​

Arkitekterne Køge A/S​​

Vestergade 20a

4600 Køge

Tlf.: 56 63 63 63
​CVR: 25449096​