​📱 56 63 63 63

✉​ Send mail

Plejeboliger Bellingeparken

Bygherre

Køge Kommune

Sted

Lykkebækvej, Bellingeparken, Køge

Opført

Under opførelse 2013​

Arkitekterne KØGE har for Køge Kommune tegnet et dispositionsforslag til 94 plejeboliger og tilhørende fælleshus ved Bellingeparken.

Plejeboligerne er opdelt i 6 bomiljøer, der er spredt ud som en vifte på grunden med et fælleshus på 2 etager i centrum. Viften udnytter grunden optimalt og der skabes fine grønne rum mellem bomiljøerne, der åbner bebyggelsen op til landskabet.

Bomiljøerne i et plan giver en fin overgang til det nærliggende villakvarter og hver enkelt bolig bliver synlig i kraft af sine forskellige fremryk. 

Hvert bomiljø består af 14-17 boliger fordelt rundt om et fællesareal med spisestue, køkken, fællesdepoter, gæstetoilet og opholdsstue med udgang til terrasse. Bomiljøerne samles to og to i 3 boligafsnit, der lukker omkring et fælles gårdrum og har én indgang via fælleshuset.

Fælleshuset indeholder i stueplan personalerum til 3 personalegrupper, der er tilknyttet hver sit boligafsnit. I stueplan er der desuden administration og i kælderen findes personaleomklædning, depoter og teknik. På 1. sal ligger et daghjem og faciliteter til det udekørende plejepersonale.

Bebyggelsen tilpasser sig landskabet med sin åbne struktur og sine grønne tage. Desuden monteres der solceller på taget af fælleshuset, der bidrager til plejeboligernes grønne profil.

Arkitekterne Køge A/S

CVR: 25449096

Adresse

Vestergade 20

4600 Køge